menu

Woensdag: Guidion-Bootcampdag!

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Bij Guidion geloven we in geluk en investeren in jezelf. Je energiek voelen is het halve werk. Dus, sporten maar! Sport is goed voor lichaam en geest, de feiten liegen er niet om. Mensen die sporten zijn energieker, ontwikkelen minder psychische problemen, zijn veerkrachtiger, slapen beter, ervaren minder stress, hebben meer zelfvertrouwen, een groter gevoel van eigenwaarde en een meer positieve kijk op het leven dan niet-sportievelingen. Kortom, sporters voelen zich GELUKKIGER. Bij Guidion bieden we élke collega de kans om op woensdag te bootcampen en deze kans pakken een aantal fanatieke Guidionners met beide handen aan!

Door Anna ten Cate, Campus Recruiter

Breekt zo lekker de week

Op maandagmiddag komt de vraag in de Whatsappgroep al binnen: ‘Woensdag lekker bootcampen, zijn jullie er allemaal weer bij?’ Enthousiast melden de eerste collega’s zich aan, anderen wachten iets langer en geven later aan dat ook zij natuurlijk niet overslaan!

Als ik woensdagochtend mijn sportspullen in mijn tas stop, ben ik ineens een stuk minder enthousiast over mijn aanmelding. ‘s Middags rond 16.00 neemt dit gevoel de overhand.

Rond 17.20 ronden de eerste collega’s hun werk af, kleden zich om, de flesjes water worden gevuld en de veters van de sportschoenen worden nog eens goed strak aangetrokken. We zijn er klaar voor, geloof ik.

Geen weg meer terug

Om 17.30 zitten we beneden bij de receptie te wachten op de bootcamp-trainer en stiekem duim en hoop ik iedere week dat hij niet komt opdagen. Helaas! Ook dit keer komt hij weer stipt op tijd vol adrenaline en enthousiasme aan zetten.

Vanuit kantoor rennen we naar park Frankendael. Waarna er begonnen wordt met een korte warming-up? Warming-up? Ik ben toch al lang warm! Er wordt wat gerekt en gestrekt. En na hakken-billen, knieheffen en de lunges (en alles in drieën) beginnen we pas echt. De hoeveelheid squats vliegen ons om de oren en in tweetallen worden de armspieren eens even goed op de proef gesteld. Alle herhalingen uiteraard weer in drieën. Hoe lang nog?!

Het houdt niet op.. niet vanzelf

Rond 18.00 horen we de kerktoren. ‘Nog maar een half uur!’ Ondertussen wordt de muziek aangezet om het tempo nog iets verder op te voeren. Een minuut opdrukken, een minuut burpees en een minuut mountain climbers. Je raadt het goed, wederom in series van drie.

Na de plank-sessie (wat mij persoonlijk een klein beetje aan het Oud-Hollandse spel zak-doekje-leggen doet denken) en het buikspierkwartier begeven we ons terug naar kantoor. Voor kantoor wordt er met verhitte hoofden nog wat gerekt en gestrekt en als boeren met kiespijn wordt er bedankt voor de training.

… Tijd voor een biertje op het terras, want dat hebben we ten slotte dubbel en dwars verdiend. En nu maar wachten op die spierpijn van morgen.. maar inderdaad, wat een goed gevoel geeft dit elke week weer! Investeren in jouw groei, ook in de breedte.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan het feit dat dit artikel wellicht een klein beetje is overdreven. 2018-03-23-PHOTO-00000079

Lijkt het jou ook leuk om bij Guidion te werken? Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk vacatureskeyboard_arrow_right

Deel Verhaal