menu

'De vriendencultuur binnen Guidion is duidelijk merkbaar en erg bijzonder.'

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Vertel, wie ben je en wat is je functie bij Guidion?

Mijn naam is Camiel en ik werk bij team facility. Dit team bestaat uit het keukenteam; zij regelen de horeca binnen het bedrijf, en het kantoorteam; daar ben ik onderdeel van. Ik houd me bezig met alles wat met het pand en het kantoor te maken heeft. Van het bestellen van nieuwe kantoorartikelen tot aan het contact met onze externe partners zoals het schoonmaakbedrijf, leveranciers en het gebouwbeheer. Als er bijvoorbeeld een raam stuk is op kantoor, dan zorg ik dat het bij de juiste partij terecht komt.

Camiel (links) en Yannick (rechts) op een Guidion themafeest. Guidion Camiel en Yannick (1)

Hoe ben je bij Guidion terecht gekomen?

Via een vriend (Jannuel) uit team facility. Veel vrienden van mij werkten hier al, waaronder mijn toenmalige vriendin (nu mijn vrouw en moeder van mijn pasgeboren dochtertje Noah). Ik liep daardoor vaak binnen bij Guidion en op een gegeven moment werd mij gevraagd of ik hier wilde werken. Een aantal vrienden uit die groep werkt nog steeds bij Guidion en daarnaast heb ik hier veel nieuwe vrienden gemaakt.

Wat is het leukste onderdeel van jouw baan?

De flexibiliteit. Het is fijn dat ik niet de hele dag achter de computer zit en veel rondloop op kantoor. Ik onderhoud goed contact met collega’s zodat ik weet wat er speelt. Ik kan mijn eigen planning voor de dag maken zodat ik alles af krijg wat op mijn takenlijst staat.

Wat doe je verder naast je werk?

Ik ben fotograaf en daar probeer ik in het weekend zoveel mogelijk tijd aan te besteden. Ook bij Guidion word ik vaak ingezet voor gave fotoklussen, bijvoorbeeld voor zakelijke portretfoto's maar ook op de Guidion feesten. Daar ben ik trots op.

Naast Guidion ben ik veel bezig in de kerk. Ik zit in het bestuur en mijn specifieke taak is het aansturen van het mediateam. Alles wat te maken heeft met interne en externe communicatie gaat via mij. Het is een internationale kerk, we hebben zo’n 500 locaties wereldwijd. Op onze locatie in Amsterdam komt er ongeveer 300 man langs op een zondag; dat is in Nederland vrij groot.

In de kerk leer ik veel waardevolle principes, die niet eens zozeer te maken hebben met het geloof, maar meer met ethiek. Hoe ga je met elkaar en verschillende mensen om, hoe ga je te werk etc. Dat soort zaken zijn heel handig binnen team facility en binnen Guidion.

Wat maakt het werken bij Guidion zo bijzonder?

De vriendencultuur binnen Guidion is duidelijk merkbaar en erg bijzonder. Dat is echt één van de belangrijke factoren hier op kantoor. Het zorgt er mede voor dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Het is een origineel bedrijf. Onze open cultuur stimuleert de betrokkenheid van collega’s. Bijvoorbeeld via de daily’s. We zijn allemaal vrienden van elkaar (geworden) en houden elkaar graag op de hoogte.

Team facility Guidion Team facility

Door: Thirza de Jong, Junior operationeel manager

Deel Verhaal