menu

Maggy kijkt terug op haar stage en baan bij Guidion

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Een nieuwe baan, met onbekende collega's en een frisse uitdaging. Benieuwd hoe Guidionners dit beleven of hebben beleefd? Maggy heeft twee jaar bij Guidion gewerkt en deelt hier haar ervaring over haar stage en bijbaan.

Door: Annebelle Becker, communicatieadviseur

Even voorstellen, wie ben je?

Ik ben Maggy, 24 jaar en woonachtig in Amsterdam. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam kwam Guidion langs tijdens de beroepsoriëntatieweek. Omdat ik nog een stageplek zocht ben ik in gesprek gegaan met hen en ik werd direct uitgenodigd voor een gesprek. Dat voelde meteen goed! De leuke sfeer binnen Guidion was direct merkbaar en ik werd erg enthousiast door de stageopdracht.

Hoe kijk je terug op jouw tijd bij Guidion?

Ik vond mijn tijd bij Guidion heel leuk en leerzaam. Ik ben begonnen als stagiair bij Team Expert Community en na mijn stage mocht ik parttime blijven werken. Een mooi compliment en de ideale bijbaan voor naast mijn studie.

Tijdens mijn stage vond ik het leuk dat ik gelijk operationeel mee mocht draaien met het team. Je voelt je gelijk onderdeel van de afdeling.

Na mijn stage werd ik operationeel medewerker en kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Daarnaast mocht ik helpen bij leuke projecten om de afdeling te verbeteren. Uiteindelijk heb ik twee jaar bij Guidion gewerkt. Het was mijn eerste baan en ik kijk er met veel plezier op terug. Naast de ervaring die ik heb opgedaan, heb ik ook veel vrienden gemaakt waar ik nu nog steeds mee afspreek.

Wat vond je van de bedrijfscultuur?

Dat is iets wat ik het meeste mis. Guidion is een informeel bedrijf en dat maakt het vooral voor jonge mensen erg aantrekkelijk. Ze organiseren van alles; van heerlijke lunches tot vrijdagmiddagborrels. De geluksdag is ook iets wat Guidion typeert. Op deze extra vrije dag mag je iets doen wat jou echt gelukkig maakt. Ik ben toen op een vrijdag met vriendinnen naar een festival geweest. Dat was superleuk!

Daarnaast wordt input vanuit iedereen gewaardeerd. Je kan veel verschillende dingen initiëren. Guidion groeit hard waardoor er altijd uitdagingen zijn. Daarnaast groeien er ook vaak collega's intern door.

Wat neem je mee naar de toekomst?

Dat hard werken en gezelligheid heel goed te combineren is. Ik kreeg vaak constructieve feedback en dat heeft mij geholpen te ontwikkelen. Guidion stimuleert geluk en persoonlijke groei. Na mijn bijbaan bij Guidion ben ik gaan reizen en nu werk ik als recruitment consultant. Ik denk nog vaak terug aan mijn tijd bij Guidion en raad iedereen aan om daar te gaan werken!

Deel Verhaal