menu

Let’s Grow-trainer en coach van Guidion over ontwikkeling

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Bij Guidion geloven we dat geluk leidt tot succes. Een belangrijke voorwaarde voor werkgeluk is groei en ontwikkeling. Daarom hebben collega’s de mogelijkheid om het ‘Let’s Grow’-programma te volgen. Hierbij maken we gebruik van het ‘pay it forward’-concept waarbij de trainingen voor een groot deel gegeven worden door oud-deelnemers, onze eigen collega’s dus. Coach Charlotte en trainer Matthijs vertellen over hun leerzame en waardevolle rol hierin.

Door: Anna ten Cate, Campus Recruiter

Het ontwikkelingsprogramma ‘Let’s Grow’ is voor en door Guidionners. Alle collega’s die in vast dienstverband bij ons werken krijgen de kans om dit programma te volgen en hun ontwikkelbudget hier aan te besteden. Het is een intensief driedaags traject dat meer richting geeft aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De deelnemers overnachten in totaal drie dagen op een boerderij (zie afbeelding). Hoe deelnemers dit ervaren? Je leest het hier.

‘Het allerleukste aan het coachen vind ik dat ik de deelnemers écht zie groeien’

Het programma wordt grotendeels gefaciliteerd door collega’s van Guidion zelf. Oud-deelnemers verzorgen de coaching en trainingen onder begeleiding van Aurélie, coach en facilitator bij SOUL at Work. Zij stoomt coaches en trainers klaar om nieuwe deelnemers te begeleiden.

Eén van deze Let’s Grow coaches is Charlotte Mol, werkzaam als operationeel manager bij Guidion. Als coach ben je de rode draad tijdens het programma, vanaf de intake tot de outtake gesprekken. Het programma is voornamelijk gericht op het individu. Als coach voel je aan wat er speelt, kijk je of er extra begeleiding nodig is en heb je veel één op één koffiemomenten. Volgens Charlotte houdt de coach de vinger aan de pols. Waar de trainers de trainingsdagen faciliteren, is de coach het gehele traject verbonden aan de deelnemers. Op de vraag waarom Charlotte ervoor gekozen heeft om zich aan te melden als coach bij het programma twijfelt zij geen moment: ‘Het is het leukste wat er is! Het is iets nieuws, iets spannends. Het allerleukste vind ik de deelnemers zien groeien, mijn steentje bijdragen en mezelf daarin uitdagen naast mijn normale werkzaamheden.’ In één adem noemt zij ook de eerste avond van het programma. ‘Het is heel bijzonder dat daar zoveel chemie, openheid en kwetsbaarheid bij komt kijken’.

Zeker in het begin komt het wel eens voor dat deelnemers gespannen zijn. Charlotte vertelt dat dit als coach niet heel anders is. ‘Af en toe vind ik het zelf ook spannend hoor. Doe ik het wel goed en hebben de deelnemers wel iets aan mij? Dit zijn vragen waar ik wel eens over nadenk.’ Uit haar eigen Let’s Grow-traject en de ervaring als coach neemt Charlotte veel mee en blijft zij zelf groeien, ook in haar eigen dagelijkse werkzaamheden. ‘Zo stelde ik bijvoorbeeld eerst veel gesloten vragen maar stel ik nu juist veel open vragen. Daarnaast let ik steeds meer op non-verbale aspecten tijdens gesprekken die ik voer als leidinggevende. Het helpt me ook in situaties waarin ik merk dat ik geïrriteerd raakt. Ik pak nu eerder de ‘helicopterview’ en stel mezelf de vraag: ‘Wat is hier nu echt aan de hand?’. De eerdere deelname, de ontwikkeling als coach én de toepassing in mijn dagelijkse werk zijn ontzettend waardevol en een win-win-win-situatie.’

‘Als trainer deelnemers stappen laten zetten voor hun succes.’

Ook Matthijs Aandewiel, trainer sinds de afgelopen editie van het Let’s Grow-programma, geeft aan dat hij zaken uit zijn eigen deelname aan Let’s Grow heeft meegenomen naar zijn werk. ‘Het traject is volledig vertrouwelijk, je hoeft niets te delen met je team of leidinggevende.’ Wat hij zelf heeft meegenomen? Dit heeft voornamelijk te maken met het beeld dat hij van zichzelf heeft binnen de organisatie. Let’s Grow heeft Matthijs veel positieve inzichten gegeven over hoe hij zichzelf ziet en hoe anderen binnen de organisatie hem beleven. Let’s Grow heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd: ‘Ik had een veel negatiever beeld van mijn rol en impact in de organisatie, door Let’s Grow heb ik dat beeld positief kunnen bijstellen.’

Het programma heeft Matthijs echt de ogen geopend. Het heeft hem obstakels laten zien waar hij zichzelf niet bewust van was, het heeft hem handvatten gegeven om dit een plek te geven. Daarom heeft hij ervoor gekozen om zich als trainer aan te melden. Hij wil deze inzichten graag doorgeven en delen met collega’s bij Guidion. Zijn grootste motivatie voor het trainerschap: ‘Oud-deelnemers de rest van hun Guidion-carrière tegenkomen en weten dat zij de basis van stappen voor hun succes hebben gelegd tijdens het Let’s Grow programma’.

‘Guidion gelooft dat investeren in medewerkers niet altijd gericht hoeft te zijn op de specifieke werkzaamheden binnen de functie van een medewerker.’

Plezier, het zien groeien van collega’s en het pakken van nieuwe kansen en uitdagingen naast de huidige werkzaamheden zijn de belangrijkste redenen om coach/trainer te worden volgens Charlotte en Matthijs. Guidion gelooft dat investeren in medewerkers niet altijd gericht hoeft te zijn op de specifieke werkzaamheden binnen de functie van een medewerker. Ontwikkeling zien wij bij Guidion dan ook in de breedste zin van het woord. Als je Charlotte vraagt: waarom werk jij bij Guidion? Is dit één van de redenen. Jij bepaalt samen met jouw leidinggevende zelf wat je doet om jezelf te ontwikkelen. Geïnteresseerd geraakt in wat medewerkers bij Guidion nog meer doen aan ontwikkeling? Dat lees je hier.

boerderij letsgrow

Wil jij werken bij een bedrijf waarin persoonlijke groei hoog in het vaandel staat? Bekijk onze openstaande vacatures.

Deel Verhaal