menu

Kantoorpuppy Lily: welkom bij Guidion!

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Deze maand is er wel een héle speciale collega bij Guidion begonnen: kantoorpuppy Lily! Haar standplaats is afdeling Facility, dicht bij haar baasje Sabine maar ze snuffelt graag rond bij alle andere teams op kantoor. Vanaf heden is Lily 40 uur per week onze Chief Distraction Officer. Wil je weten waarom wij zo blij met haar zijn en wat dit betekent voor onze collega's?

Over Lily

Lily is begin augustus in dienst getreden bij Guidion met een leeftijd van negen weken oud. Ze is een Labradoodle en dat ras is hypoallergeen, daarom hoeft niemand zich zorgen te maken over eventuele allergische reacties.

Waarom een kantoorhond?

Een kantoorhond is goed voor verschillende zaken op de werkvloer. Het verbetert de werksfeer; collega's worden door de aanwezigheid van een hond socialer en stellen zich meer open. Gesprekken over de hond worden namelijk een stuk sneller gestart door collega's die normaliter niet met elkaar praten. Daarnaast vermindert het stress, en leidt het tot een lager ziekteverzuim.

Wetenschappelijk onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat als een hond en een mens elkaar aankijken, bij beide het niveau van gelukshormoon oxytocine stijgt. Als er fysiek contact is, daalt de bloeddruk en het niveau van de stresshormoon cortisol. Ben je druk bezig en komt Lily toevallig langs? Dat is hét moment om stress te verminderen. Bij mensen daalt de bloeddruk namelijk het snelst als ze bezig zijn met veeleisende taken en de hond daarbij aanwezig is.

Uitlaatrondes

Binnenkort kunnen collega's van kantoor zich aanmelden voor de uitlaatrondes van Lily. Zo'n uitlaatronde is goed voor de vitaliteit van medewerkers, zo blijf je namelijk ook nog een beetje in beweging! Lily heeft uiteraard haar eigen agenda en daarmee kunnen de uitlaatrondes makkelijk ingepland worden.

Goalsetting Q3

Binnen Guidion heerst een transparante cultuur, waarbij iedereen mee mag denken over strategische doelen per afdeling. Ook worden collega's gevraagd om input te leveren voor de kernwaarden en het gedrag dat daaruit voort komt. Deze gedragingen zijn de bouwstenen van de organisatie en daarom wordt hier veel aandacht aan besteed.

Een van onze kernwaarden is Let's grow

Deze kernwaarde uit zich in gedrag door het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen, persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor heeft Guidion een aantal trainingen beschikbaar, bijvoorbeeld de LEAN training.

De aanschaf van kantoorpuppy Lily sluit aan op het gedrag dat voortkomt uit de kernwaarden. Maar ook Lily (en haar baasje) hebben hier verantwoordelijkheden in. Het doel voor Lily in Q3 is om zindelijk te worden, ze start binnenkort dan ook met een puppycursus zodat ook zij zich (verder) ontwikkelt!

Bron: Waarom een hond op kantoor zorgt voor socialere collega's, minder stress en meer geluk

Wil jij werken bij Guidion? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures!

Bekijk vacatureskeyboard_arrow_right

Deel Verhaal