menu

Jezelf écht leren kennen in het Let’s Grow programma

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Let's Grow is één van de kernwaarden van Guidion. Guidionners nemen zelf de verantwoording voor hun ontwikkeling. Deelnemen aan het Let’s Grow programma is één van die ontwikkelmogelijkheden. Iedereen bij Guidion, van servicedesk tot directie, krijgt de kans om zichzelf uit te dagen.

Door: Stephanie Utama, Projectmanager

Vorig jaar nam Amber Warnink samen met zeven collega’s deel aan het programma en nu deelt ze haar ervaringen. Ze beschrijft het programma als een soort “ontwikkelreis waar je doorheen gaat”. De drie trainingsdagen, met overnachting, zijn op een boerderij, ver van kantoor. Hierdoor komt iedereen uit zijn comfortzone en uit de werksfeer. Je leert jezelf en anderen écht kennen op verschillende punten.

Amber zat al wat langer op dezelfde plek binnen Guidion zat en wilde graag iets anders doen. Ze wist nog niet zo goed wat. Om deze reden gaf ze zich op voor het Let's Grow programma. Vragen die bij haar speelden waren 'Waar ben ik goed in?', 'Wat kan ik bijdragen?', 'Wat vind ik leuk?'. Het ontwikkelprogramma gaf haar inzicht in wat ze goed en minder goed kan. Zo zegt ze: 'Ik weet nu duidelijk wat ik kan toevoegen aan een team, zie daar de waarde van in en heb daardoor meer zelfvertrouwen'. Het was voor haar een extra bevestiging dat ze niet meer lekker op haar plek zat en toe was aan een nieuwe, volgende stap. Na het programma heeft Amber de keuze gemaakt om te solliciteren op een andere functie binnen een andere afdeling. Daar werkt ze inmiddels met veel plezier.

Het programma heeft ook invloed gehad op mijn privéleven. Ik ben me er meer bewust van waar ik energie van krijg, waar ik meer tijd aan zou willen besteden, hoe ik op anderen overkom en wat anderen waarderen in mij.

Als ik Amber vraag wat het meeste indruk op haar gemaakt heeft hoeft ze daar niet lang over na te denken. De eerste avond. Ze vertelt dat in het begin iedereen zich nog onwennig voelt. De opdracht op de eerste avond bracht daar verandering in. Iedereen deelt dan een persoonlijk verhaal (soulfragment), en stelt zich kwetsbaar op. Vanaf dat moment ontstaat er echt een vertrouwde omgeving en is de drempel om alles te delen minder hoog.

De groep van Amber spreekt elkaar nog regelmatig en helpt elkaar met ontwikkelpunten. Ook spreken ze vaak af buiten kantoor om gezellig te borrelen. Je leert elkaar heel goed kennen binnen een aantal dagen wat ook echt voor vriendschappen kan zorgen. Ze raadt het iedereen aan deel te nemen aan deze bijzondere ontwikkelreis!

Deel Verhaal