menu

Het Guidion Zomerfeest: Een vergulden avond

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Vrijdag 8 juni 2018, Amsterdam

Een zee-blauwe poster met roze flamingo’s, palmbomen en nog tientallen verwijzingen naar de zomer. En het thema: ‘Summer’s around the corner’. Maar met meer informatie komt de Share the fun-crew echt niet over de brug. Deze poster bevat dé hint die ons naar de locatie van het Zomerfeest zou moeten leiden. Bedoelen ze soms… Strandzuid?! Of gaan we dan toch naar… Blijburg?!

Door: Aniek Dekker, accountmanager

Nu, vier weken later, staan we met zo’n driehonderd man met een koude pils in de hand in de prachtige – met lampionnen en slingers versierde – tuin van De Vergulden Eenhoorn. Een boerderij middenin de grote stad, omgetoverd tot een restaurant en vandaag tot ons territorium. Én het is om de hoek van het kantoor. A-ha! Het thema makes sense…

collage zomerfeest

Direct wordt het barpersoneel aan het werk gezet. Achterin de tuin dagen collega’s van Team Zon elkaar uit voor een potje jeu de boules. De aangename geuren van traditionele paella en vegetarische bietenrisotto komen ons tegemoet en de eerste dansjes en meezing-pogingen worden gewaagd bij de Silent Disco. Het Zomerfeest. Het feest waarvan de lat enorm hoog ligt door geweldige eerdere edities. Waar relaties worden versterkt en waar de directie met ons terugblikt en vooruitkijkt. Zo ook onze kersverse CEO Jasper.

Het Zomerfeest. Het feest waarvan de lat enorm hoog ligt door geweldige eerdere edities.

Het is halverwege de avond en we worden allemaal naar binnen geroepen. Langzaamaan verandert het dansend volk, onder leiding van onze eigen dj’s, in verwachtingsvol publiek. Jasper is aan het woord. De zaal is met rood tape in twee delen gesplitst. Het rode tape dat later fungeert als soort van dance battle-lijn, maar nu als markering tussen ‘Ja’ en ‘Nee’. Jasper stelt ons een vraag over internationalisering en over Guidion als eerste werkgever, en wij geven antwoord door naar het juiste vak te lopen. Dat dit niet helemaal vlekkeloos verloopt na x aantal biertjes, maakt niet uit. Het gaat om de boodschap en het besef. Hij rondt zijn speech af en spreekt uit onder de indruk te zijn van onze cultuur en onze drive. Applaus volgt, waarop de dj het stokje weer overneemt en als vanzelf veranderen we weer in het dansende volk.

Jasper rondt zijn speech af en spreekt uit onder de indruk te zijn van onze cultuur en de drive van alle collega's.

De schemer slaat in, de tijd vliegt voorbij. De photobooth draait traditiegetrouw weer overuren. Het aftastende van het begin van de avond heeft plaats gemaakt voor losse heupen. Ik loop naar buiten en zie dat hier de echte gesprekken tussen inmiddels bevriende collega’s plaatsvinden. De tuin oogt nog idyllischer dan eerder door alle lampjes en lichtjes boven ons. Een stukje verderop staan ware hoelahoep talenten uit Team Facility de show te stelen. Er wordt geknuffeld, gepraat maar vooral gelachen. Het is ons weer gelukt. Als ‘optimaal genieten’ een strength zou zijn, dan hadden wij ‘m allemaal, stuk voor stuk, in onze top 5.

Benieuwd hoe het zomerfeest van 2017 was?

Deel Verhaal