menu

Het Guidion evenement van het kwartaal... Pizza, Bier en Vragen!

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Ieder kwartaal organiseert Guidion een evenement waarbij er op een unieke manier een managementupdate gegeven wordt. Vrijdag 15 maart was het zo ver. De eerste editie vond plaats op 8 juli 2011, geïnitieerd door onze toenmalige directeur, Maarten Roerink. Mensen konden vragen insturen die tijden de update beantwoord zouden worden en de voornaamste gedachte erachter was dat iedereen met elkaar in gesprek zou gaan.

Geschreven door: Manon Kamst

Nieuwe crew, frisse wind

De crew die voorheen de show regelde vond het tijd voor een frisse blik, dus er was een nieuwe crew opgericht. Het leek de nieuwe crew een goed idee om terug te gaan naar de basis: het gesprek met elkaar aangaan. In 2011 was dit echter makkelijker te faciliteren dan nu; toen werkten er zo’n 150 medewerkers bij Guidion, maar dit getal is ruim verdrievoudigd naar bijna 500. Hoewel niet iedereen aanwezig is bij Pizza, Bier en Vragen, was het op meerdere vlakken een gigantische uitdaging om met zo veel mensen het gesprek aan te gaan. In de loop van de jaren werd het concept steeds verder doorontwikkeld, tot we uiteindelijk onze eigen ‘Guidion draait doorrr’ hadden. Een fantastische show met de Jakhalzen, LuckyTV en de huisband van Guidion, ‘Afterwork Special’. Hoewel de show altijd erg gewaardeerd werd, was het dit jaar tijd om het roer om te gooien. Het entertainment gehalte was hoog en ook van hoog niveau, maar vanwege de grootte van de groep was er minder ruimte voor input vanuit het publiek, ondanks het feit dat de gespreksonderwerpen nog steeds werden gekozen op basis van de ingezonden vragen.

DSC00844 (1)

Uiteindelijk is er gekozen voor ‘Guidion - het Lagerhuis’. Aan de hand van de ingezonden vragen werden er vijf thema’s gekozen. Het plenaire gedeelte begon stipt 16:00 uur in de keuken (wat best proppen was, met al die mensen). Vervolgens vertrok iedereen naar een vooraf aangegeven plek waar een directielid, een gespreksleider en een scribent aanwezig waren. De crew had meerdere stellingen verzonnen die één voor één besproken werden. Iedereen moesten aangeven of ze voor of tegen waren en daarna was er de ruimte voor degenen die wilden om zijn of haar zegje te doen. Het directielid gaf waar nodig extra informatie over het thema en de scribent hield ondertussen bij wat er gezegd werd en wat voor sentiment er heerste. Na een half uur gingen het directielid, de gespreksleider en de scribent door naar de volgende groep voor nog een discussie. Op die manier hadden alle aanwezigen twee onderwerpen om over te discussiëren.

Even wachten… pizza!

Na wederom een half uur kwam iedereen weer samen in de keuken. De scribenten gaven een update over hetgeen dat besproken was en daarna werd de sessie afgesloten met een spetterend optreden van ‘Afterwork Special’, pizza’s en bier. Uiteraard bleven veel mensen nog even borrelen en werd de avond traditiegetrouw afgesloten met karaoke.

‘Het was spannend om deze nieuwe vorm uit te proberen en hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, kijkt de crew terug op een zeer geslaagde eerste editie van Pizza, Bier en Vragen - Het Lagerhuis.’ - Sabien, uit de PB&V-crew

Wil jij ook werken bij een bedrijf met een open cultuur? Bekijk de openstaande vacatures!

Deel Verhaal