menu

Het Guidion evenement van het kwartaal... Pizza, Bier en Vragen!

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Ieder kwartaal organiseren we bij Guidion een evenement om op een unieke manier een managementupdate te geven. De eerste editie vond plaats op 8 juli 2011, geïnitieerd door onze toenmalige CEO, Maarten Roerink. Mensen konden vragen insturen die tijdens de update beantwoord zouden worden met als doel dat iedereen met elkaar in gesprek zou gaan.

Geschreven door: Manon Kamst

Guidion draait door

Tijden veranderen en zo ook de crew die het evenement per kwartaal organiseert. In 2011 was het relatief makkelijk om de interactie tussen medewerkers te faciliteren over zaken die ons allemaal bezig houden binnen Guidion: toen werkten er zo’n 150 medewerkers bij Guidion, maar dit aantal is ruim verdrievoudigd naar bijna 500. Hoewel niet altijd iedereen aanwezig kan zijn bij Pizza, Bier en Vragen, is het op meerdere vlakken een gigantische uitdaging om met zo veel mensen het gesprek aan te gaan. In de loop van de jaren werd het concept steeds verder doorontwikkeld, tot we uiteindelijk onze eigen ‘Guidion draait doorrr’ hadden, gebaseerd op de talkshow 'De Wereld Draait Door'. Een fantastische show met de Jakhalzen, LuckyTV en de huisband van Guidion; ‘Afterwork Special’. Hoewel de show nog altijd erg gewaardeerd wordt, is op een gegeven moment tijd een tweede concept ontwikkeld 0om meer op de inhoud in te kunnen gaan, naast het grote aandeel in entertainment. De gespreksonderwerpen zouden echter nog altijd bepaald worden op basis van de input van collega's.

DSC00844 (1)

Guidion Het Lagerhuis

Uiteindelijk is er als tweede concept gekozen voor ‘Guidion - het Lagerhuis’. Aan de hand van ingezonden vragen worden er vijf thema’s gekozen. Het evenement start met een plenair gedeelte waarin alle onderwerpen kort worden toegelicht. Vervolgens vertrekt iedereen naar een vooraf aangegeven plek waar een directielid, een gespreksleider en een scribent aanwezig zijn. De crew brengt meerdere stellingen in die één voor één besproken worden. Iedereen geeft hierbij aan of ze voor of tegen zijn waarna er ruimte is om argumenten in te brengen, een discussie op gang te brengen en vragen te beantwoorden. Het directielid kan extra informatie geven over een onderwerp en de scribent houdt ondertussen alles bij, waardoor alles naderhand met iedereen kan worden gedeeld. Na een half uur wisselen het directielid, de gespreksleider en de scribent van groep. Op die manier hebben alle aanwezigen twee onderwerpen om over te discussiëren.

Even wachten… pizza!

Het Lagerhuis-concept wordt nu afgewisseld met het Guidion-draait-door-concept waarna het vaste prik is om af te sluiten met een optreden van de 'Afterwork Special'-Guidionhuisband, pizza en bier. Zo kan er nog even goed worden nagepraat en is het meer regel dan uitzondering dat later tijdens de borrel de karaoke aangaat, als afsluiting van het evenement.

‘Het was spannend om een nieuwe vorm uit te proberen en hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, kijkt de crew terug zeer geslaagde edities van Pizza, Bier en Vragen - Het Lagerhuis.’ - Sabien, uit de PB&V-crew

Deel Verhaal