menu
Header background

Sabine Wismeijer, een begrip binnen Guidion. Voor velen is zij de belichaming van happy to help, één van de kernwaarden van Guidion. Sabine is al heel wat jaar werkzaam bij Guidion. Ze deelt graag haar ervaringen.

Door: Samir Bous, Communitymanager

Sabine wilde als kind graag bij de reddingsbrigade. Na acht jaar Guidion is die droom toch echt heel anders geworden.

Als ik nu groot mag dromen, dan wil ik met het Guidion kantoor en bijbehorende vibe, een inspiratie vormen voor andere bedrijven. Om het nog gekker te maken: daar wil ik een boek over publiceren!

Sabine begon als oproepkracht, liep vervolgens stage en kwam daarna vast in dienst bij Guidion. Na het afstuderen werd het tijd voor een 'grotemensenbaan'. Na al die toffe jaren bij Guidion verliep de zoektocht buiten de Guidiondeur stroef. 'Als je lang bij Guidion werkt krijg je gewoon een Guidionhart'. De informele sfeer, de humor en de goede lunch en borrels waren doorslaggevend. Het vervolg na haar stage als vaste kracht bij Guidion was een logische stap.

Inmiddels is Sabine facilitair manager. Ze liet 250 geïnteresseerden voor deze functie achter zich. 'Dat voelde als een ware overwinning. Vraag je altijd af wat je wil en hoe de organisatie je daarbij kan helpen. In mijn geval heeft dat zijn vruchten afgeworpen. Zo mocht ik verschillende trainingen volgen die ik zelf had aangekaart. De gesprekken met collega's van andere afdelingen gaven me ook goede inzichten. Zo hebben vele collega's een mentor binnen Guidion, de mijne was Jolanda.'

Samen met het facility team zorgt Sabine ervoor dat niemand iets te kort komt op kantoor. Daarnaast vindt ze het heel belangrijk om de sfeer te verhogen, zodat iedereen met plezier aan het werk is. Dat begint met goed luisteren naar de behoeftes van alle collega's en het onderling afstemmen. Wat is er nodig zodat iedereen zo fijn mogelijk zijn werk kan doen in een prettige kantooromgeving? Sabine heeft hier een neus voor en onderneemt gelijk actie als ze kansen ziet voor verbetering.

Thuis kan ze doorwerken aan de complete renovatie van haar nieuwe huis. Ondanks de lange dagen gaat Sabine vol plezier naar Guidion. Daar vertelt ze rustig een uur over haar zwarte kozijnen, groene bank en wijnkoelkast. Ook is ze niet vies van het delen van roddel en achterklap als het gaat om BN'ers. Van alle markten thuis dus en ze staat altijd paraat.

Deel Verhaal