menu

Guidion schuift aan bij het Refugee Company charity dinner

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Wat hebben lekker eten, kansen op de arbeidsmarkt en Guidion met elkaar gemeen? Ten eerste houden wij bij Guidion van lekker eten en komen we op kantoor nooit iets te kort. We snappen als geen ander dat het niet vanzelfsprekend is om elke dag een goede maaltijd voorgeschoteld te krijgen, laat staan elke dag aan het werk te kunnen gaan. En omdat één van onze kernwaarden ‘happy to help’ is, dragen we graag ons steentje bij aan de maatschappij.

Door: Carlijn Hendriks, projectleider communicatie & community

WhatsApp Image 2019-09-20 at 10.00.24 (1)

Integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt

Op donderdag 19 september schoven we daarom aan bij het ‘charity dinner’ van Refugee Company voor een avond vol bijzondere ontmoetingen en inspiratie. Dit liefdadigheidsdiner vindt twee keer per jaar plaats, deze editie op de locatie A Beautiful Mess in Amsterdam-Zuid. Dit restaurant is in 2017 opgericht om werkervaringsplaatsen mogelijk te maken in een veilige omgeving, die door de deelnemers zelf wordt vormgegeven. De perfecte plek voor een avond als deze. Door een tafel te sponsoren tijdens het diner, dragen we bij aan de missie van Refugee Company dat mensen met een vluchtelingenachtergrond sneller kunnen integreren en sociaal en economisch onafhankelijk worden.

Kansen bieden om te ondernemen

We sluiten ons aan bij de uitgangspunten van Refugee Company: het geloof in het talent van elk individu en de overtuiging dat werken de beste manier is om te integreren in de Nederlandse samenleving. Wij creëren bij Guidion niet voor niets kansen om te ondernemen, ongeacht je culturele achtergrond. Dat geldt voor zowel ons kantoor als de ondernemers waar we mee samenwerken in het veld. Door opleidingen te bieden wordt de sprong naar de arbeidsmarkt verkleind en door (startende) ondernemers met elkaar te verbinden, helpen ze elkaar en kunnen ze zich sneller thuis voelen in de samenleving. Eén van de activiteiten die Refugee Company heeft opgezet is jobmatching. Voor Guidion een mooie gelegenheid om tijdens het diner bijzondere mensen te ontmoeten en succesverhalen te horen van organisaties die als voorbeeld dienen.

Dit liefdadigsheidsdiner vinden wij een geweldig initiatief en smaakt zeker naar meer.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Refugee Company.

Deel Verhaal