menu

Guidion’s keuken runnen: bordenvol verwennerij!

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Dorstlessende en smakelijke versnaperingen. Vraag even rond op kantoor en het gros van onze collega’s zal antwoorden dat dit één van de belangrijke onderdelen is van onze werkcultuur bij Guidion. Want zonder brandstof kan de geoliede machine niet draaien. Of het nou gaat om het noodzakelijke bakkie pleur in de ochtend, het ruime lunch assortiment en dagelijkse specials of de welverdiende biertjes op de vrijdagmiddag... het keukenteam onder leiding van Dian zorgt ervoor dat het aan niks, maar dan ook niks ontbreekt.

Door: Carlijn Hendriks, projectleider communicatie & community

Dit klinkt als een behoorlijk logistieke uitdaging!

Dian (teamlead keuken): ‘Dat klopt! Om de 300 collega’s die dagelijks op kantoor werken te voorzien van de nodige happen en dranken, is mijn team iedere dag flink in de weer. We doen inkopen en regelen bestellingen, vullen alles tijdig aan zoals de riante fruit voorraad, koffiebonen en verse theesoorten, zetten de lunch en snacks klaar en verzorgen het avondeten voor een aantal collega’s dat zich heeft opgegeven. We vallen als team van dertien onder de facilitaire afdeling bij Guidion. Per dag zijn er vijf collega’s aan het werk in de keuken, waarvan drie dagverantwoordelijken die toezien op de dagelijkse activiteiten en de bestellingen.’

Dian

Waarom is deze rol jou op het lijf geschreven?

‘Mijn achtergrond in de logistiek komt eigenlijk heel goed van pas. Het is nogal een puzzel om het rooster van mijn team in elkaar te draaien, de planning op orde te hebben en de faciliteiten in de keuken op rolletjes te laten lopen zodat geen enkele collega iets tekort komt. Ik heb logistiek gestudeerd omdat ik veel van structuur en efficiëntie houd en dat kan ik in dit werk helemaal kwijt. Waar ik in de logistiek vooral het contact met mensen miste, zit ik in deze rol en bij Guidion nu echt op mijn plek. Het is leuk om het aanspreekpunt te zijn voor alle keuken gerelateerde en het team te trainen gastvrij te zijn. Ik houd ook gewoon onwijs van eten, volg de trends op het gebied van eten en heb acht jaar lang in de horeca gewerkt, dus: één en één is twee!’

Welke impact maak jij bij Guidion?

‘Toen ik hier startte had ik vanaf dag één heel warm welkom bij Guidion en in het team. Er moest meteen in de keuken veel veranderen en dat was voor iedereen even wennen. Ik kreeg meteen veel verantwoordelijkheid en heb de vrijheid om mijn functie zelf in te vullen. Daardoor maak ik voor mijn gevoel op allerlei vlakken impact. Tijdens onze team-’weekly’ kaart ik proactief mijn eigen ideeën aan, laat ik anderen meedenken en kan ik feedback ontvangen. Ik merk dat ik met kleine veranderingen al een hoop verbetering teweeg kan brengen en voer deze stapje voor stapje door. Zo heb ik de doorstroom tijdens de lunch flink verbeterd en het kostenplaatje per productgroep helder gekregen zodat we nu meer bewuste keuzes maken met het inkopen.’

Wat staat er op het boodschappenlijstje van Guidion?

‘Zoveel mensen, zoveel wensen. De keuze bij Guidion is écht reuze. We hebben altijd halal opties en we zien ook steeds meer collega’s die vegetarische of veganistische dieetwensen hebben. Zo zetten we bij Guidion steeds meer in op het thema duurzaamheid en ben ik samen met collega’s aan het brainstormen over hoe we het beste kunnen verduurzamen. We hebben nu maandelijks een ‘meatless monday’ (wat hopelijk elke week wordt) en maken met z’n allen de hele dag door het eten op wat bijvoorbeeld overblijft van de lunch, waardoor we nauwelijks eten weg hoeven te gooien. Het gaat bij duurzaamheid om het stukje bewustwording bij alle collega’s: het belang benadrukken van waaróm we bijvoorbeeld stimuleren om minder vlees te eten. Om de boodschap over te brengen probeer ik zoveel mogelijk collega’s hierbij te betrekken.’

En bij Guidion bestier je niet alleen de keuken, toch?

‘Klopt! Ik doe naast mijn functie nog veel meer. Zo ben ik van begin af aan fanatiek deelnemer aan de wekelijkse Guidion-bootcamp, al heb ik nog steeds regelmatig spierpijn na afloop. Het is zo belangrijk om fit te zijn en het is heel gezellig. Ik leer hierdoor collega’s kennen waar ik niet direct mee samen werk. Dit merk ik ook door de organisatie van het zomerfeest met de Share-the-fun crew. Omdat iedereen zo zichzelf kan zijn en iedereen elkaar accepteert, heb ik al snel vriendschappen opgedaan. Het strengthbased werken binnen Guidion versterkt dit alleen maar. Ik doe bovendien met een aantal collega’s mee aan Let's Grow van Guidion waar mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan. Dit helpt mij heel erg bij mijn werk en waar ik naartoe wil. Super leuk dat dit allemaal kan bij Guidion!’

Wil jij ook weten wat Guidion voor jou in petto heeft? Neem een kijkje bij onze vacatures of neem contact met ons op!

Deel Verhaal