menu

Een dag uit het leven van een Junior Recruiter

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Een nieuwe werkdag is aangebroken. Hoe begin je?

Met een kop koffie. Ik woon op een halfuurtje fietsen van Guidion dus ga even voor 08.30u van huis. Nadat ik al mijn aanwezige collega's van mijn team heb begroet, haal ik een kopje koffie. Vervolgens open ik mijn mailbox om te kijken of er belangrijke mailtjes in staan die ik moet afhandelen voordat de dag begint. Om 09.05u houden wij als team werving een aparte daily om de doelen voor de dag te bespreken. Dit gaat meestal over de lopende wervingsacties en in welke regio we nieuwe ondernemers zoeken.

Door: Paul Hulsebosch, junior recruiter Guidion Junior Recruiter

Wat zijn jouw favoriete daily en lunch?

Om 10.10u komt het hele bedrijf bij elkaar voor de daily. Mijn favoriete daily is die van de dinsdag, de inspiratiedaily. Tijdens deze daily houdt een gastspreker zijn of haar verhaal met als doel ons te inspireren. Dit kan zowel een collega zijn, als een gastspreker die niet bij Guidion werkt. Ik vind het leuk om de verhalen te horen van sprekers die met hun werk of hobby's echt een nieuwe kijk geven op dingen. Aan de lunch bij Guidion valt niet te tippen, die is al jaren helemaal top! Mijn favoriete lunch is een broodje met filet americain, een gekookt eitje, sla, komkommer en een klein beetje truffelmayo. Een echte 'signature lunch' heb ik niet. Er ligt elke dag te veel om te kiezen, dus pak ik elke dag wat anders.

Hoe ziet je werkdag er verder uit?

De rest van de dag ben ik bezig met het werven van ondernemers waarmee we een samenwerking willen aangaan en allerlei zaken die daar bij komen kijken. Ik benader ondernemers met de vraag of zij interesse hebben in extra werk. Dit doen we via verschillende media en systemen. Ook nemen ondernemers contact met ons op om te kijken of wij nog opdrachten voor ze hebben. Momenteel houd ik me bezig met de werving voor verschillende afdelingen. Deze afdelingen werken samen met verschillende partners in de telecom- en energiesector. Als ondernemers interesse hebben, plan ik kennismakingsgesprekken in die ik vervolgens afneem bij ons op kantoor. Vervolgens stuur ik ze hetgeen we besproken hebben nogmaals toe per mail, en beantwoord eventuele vragen die ze nog hebben na het gesprek.

Wat maakt het werken bij Guidion zo leuk?

Op onze afdeling en eigenlijk binnen het hele bedrijf hangt een hele goede sfeer. De sfeer is informeel maar er wordt hard gewerkt. Gezamenlijk gaan we ervoor om alle afdelingen van voldoende samenwerkingsverbanden met ondernemers te voorzien. Binnen Guidion kun je iedereen alles vragen en leer je veel van elkaar. Daarnaast zijn de borrels op vrijdag natuurlijk leuk omdat er veel collega's blijven hangen om de week af te sluiten. Omdat er een hoop leeftijdsgenoten bij Guidion werken, heb ik ook een hoop nieuwe vrienden gemaakt.

Tot slot. Je dag zit erop, met welk gevoel spring jij je fiets op?

Ik ga altijd met een glimlach naar werk en met een glimlach naar huis. Zeker op dagen dat we voldoende nieuwe potentiële ondernemers hebben geworven en een wervingsvraag hebben afgesloten, ga ik echt met een voldaan gevoel naar huis.

Deel Verhaal