menu

AfterWork Special: De Guidion huisband

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Eén van de cultuurelementen die Guidion uniek maakt zijn de initiatieven van onze collega’s. Zo zijn er binnen Guidion verschillende crews, zoals de Party Crew (die organiseert bv. het Winter- en Zomerfeest) de Content Crew (schrijft alle artikelen voor op de website en waar ondergetekende deel van uitmaakt), en hebben we daarnaast een heuse Guidion band. Zo’n 4,5 jaar geleden heeft bandmanager Jorn Lems de band opgericht. Toentertijd kwam het initiatief om de management-update ‘Pizza, Bier en Vragen’, die ieder kwartaal gehouden wordt, voortaan in het format van De Wereld Draait Door te houden.

Door: Manon Kamst, People & Culture medewerker

Met welke gedachte zijn jullie de band begonnen?

'Toen ik hoorde dat Pizza, Bier en Vragen in dat format ten tonele zou komen, heb ik gezegd dat muziek een belangrijk onderdeel is bij De Wereld Draait Door en dat ik dat gedeelte wel zou willen verzorgen. Zo gezegd, zo gedaan. De originele opstelling was met twee inmiddels vertrokken collega's, Fnaan en Kimberley Janice. Sindsdien zijn er veel bandleden gekomen en gegaan, maar de band bestaat nog steeds.'

Jorn tijdens één van de AfterWork Special optredens bij de Guidion kerstlunch Guidion huisband Afterwork Special

De band heeft lange tijd 'Guilty Pleasures' geheten, maar treedt sinds februari dit jaar ook extern op onder de naam 'AfterWork Special'. Na een aantal edities van Pizza, Bier en Vragen met een vaste bezetting gespeeld te hebben en er een goede klik was met elkaar dachten we:'''Hier moeten we meer mee doen dan alleen bij Guidion spelen!”. Mijn moeder organiseert voor haar verjaardag eens in de zoveel jaar een huiskamerconcert en ik stelde voor dat we daar een keer zouden gaan spelen. Dat beviel zo goed dat we sindsdien vaker zijn gaan optreden.'

Waar komt de naam AfterWork Special vandaan?

'We hebben ideeën opgedaan door een poll op Sonar uit te zetten (het intraweb van Guidion, red.), waarna we zijn gaan brainstormen. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van een aantal bandnaam-generators, waar meerdere opties uit kwamen. Deze hebben we uiteindelijk op een poster geschreven, waarop collega’s hun favoriete naam aan konden vinken tijdens de vrijdagmiddagborrel. Uiteindelijk hebben alle bandleden gestemd en daar is AfterWork Special als winnaar uit naar voren gekomen!”

Op wat voor manier is de band een toevoeging aan de cultuur van Guidion?

Ik denk dat de band een toonbeeld is van hoe Guidion bijdraagt aan het werkgeluk van haar medewerkers, door ze de vrijheid te geven elkaar te vinden en hun passie met elkaar te delen. Iedereen die in de band heeft gezeten kan beamen dat het ontzettend gaaf is dat Guidion de ruimte geeft om muziek te maken met collega’s en dat zij een podium kan bieden om hetgeen dat hen gelukkig maakt uit te dragen naar andere collega’s.

Dan nog één vraag; kunnen collega's zich aanmelden voor de band?

'Jazeker! We zijn altijd geïnteresseerd in nieuw talent dat de band kan komen versterken. Helaas ga ik Guidion in september verlaten en draag ik het stokje als bandmanager over. Uiteraard draag ik de band vol vertrouwen over aan de huidige bandleden (Thieri Balk, Bram Kodde, Suzan Wijte, Charlotte Maas en Jannuel Rosina) die alweer de nodige optredens in- en extern hebben gepland. Good luck guys!

AfterWork Special vlnr Thieri, Charlotte, Bram, Suzanne & Jorn Guidion AfterWork special

Deel Verhaal