menu

Guidion's Mixed Hockey 1: fanatiek én gezellig

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Samen dingen ondernemen en vooral ook veel plezier maken. Dat vinden we belangrijk bij Guidion. We vieren successen, van klein tot groot en naast zakelijk ook persoonlijk. Een van onze succesverhalen is het samen sporten. We hebben een Guidion voetbalteam dat meedoet aan de competitie 'Footy', een bootcampklas maar ook een gemengd bedrijfshockeyteam. Vorig jaar vierden we ons ongeslagen kampioenschap! De grote vraag: hebben we de titel afgelopen seizoen in stand kunnen houden? Geschreven door: Sabien Gish

IMG-20190603-WA0004

Naast plezier vergroot het sporten ook de individuele werkprestatie

Wist je dat maar liefst 84 procent van de medewerkers in Nederland graag wil sporten via werk? Naast het sociale aspect (47 procent) wil (59 procent) de lichamelijke conditite verbeteren en (56 procent) vanwege de algemene gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken. Sport is goed voor lichaam en geest, mensen die sporten zijn productiever, ervaren minder stress en hebben daardoor meestal meer zelfvertrouwen dan niet-sportievelingen. Voor Guidion zijn fitte medewerkers erg belangrijk. Hierbij speelt voldoende sport en beweging een belangrijke rol om fit te worden en te blijven. Guidion werkt aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers . Duurzame inzetbaarheid vraagt van werkgever én werknemer aandacht voor zaken als vitaliteit, mobiliteit en ziekteverzuim. Verder is een ander voordeel van sporten teambuilding. Via bedrijfshockey komen de medewerkers van Guidion nóg makkelijker met elkaar in contact dan op kantoor. Naast bedrijfshockey organiseert Guidion ook bedrijfsvoetbal en is er elke week bootcamp. Ook biedt Guidion de mogelijkheid om gratis te sporten in de sportschool op kantoor. Genoeg sportievelingen dus en reden genoeg om ook mee te doen aan de competitie van bedrijfshockey.

Gemengd team van alle afdelingen en niveaus

Collega's uit de hele organisatie, van jong tot oud, van servicedeskmedewerkes tot accountmanagers, stagiaires maar ook oud-medewerkers hebben zich ook dit jaar weer vol enthousiasme opgegeven voor de bedrijfsompetitie. Het team bestaat uit ongeveer 25 spelers. Naast (oud)-medewerkers, deden ook een paar keer 'broers, zussen en vrienden van' mee. Ontzettend leuk! Het hockeyniveau loopt sterk uiteen. Sommigen hebben recent in de topklasse gespeeld, anderen hebben langer dan tien jaar voor het laatst een hockeystick in hun handen gehad en zijn nog niet bekend met de 'nieuwe' spelregels. Anderen hebben zelfs nog nooit gehockeyd, maar hebben het al erg snel onder de knie en zijn in ieder geval fanatiek genoeg! Zo raken collega's letterlijk en figuurlijk nog beter op elkaar ingespeeld. Iedereen kan deelnemen met als uiteindelijke doel natuurlijk om te winnen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dat is wat bedrijfshockey vooral zo leuk maakt. Ook wordt een gezond avondje hockey gevolgd door een gezellige derde helft!

Wel of geen kampioen?

Vorig jaar werden we met het Guidion bedrijfshockeyteam ongeslagen kampioen in onze poule waardoor wij zijn gepromoveerd naar een hogere poule. Dit vierden we natuurlijk uitgebreid met een The dansant borrel op kantoor en een kampioens boottocht door de Amsterdamse grachten. De lat lag het afgelopen seizoen dus hoog.. In totaal hebben we zes wedstrijden gespeeld op de maandagavond. Dit jaar hadden wij zelfs een keeper in tenue in plaats van een vliegende keeper zoals vorig jaar. Dit beloofde veel goeds! Hoewel we meerdere wedstrijden wonnen, was dit helaas niet genoeg voor een kampioenschap. Dat mocht de pret niet drukken, want het was weer erg geslaagd en we mogen ons uiteraard kampioen van de derde helft noemen. Emma werkt bij Guidion en deed met veel plezier voor de tweede keer mee aan de competitie. Zij zegt het volgende: ‘Voor mij is het lang geleden dat ik op hockey zat. Wat bedrijfshockey zo leuk maakt is dat iedereen welkom is en dat het niet uitmaakt dat je al lang niet meer hebt gehockeyd. Verder is het ook nog eens heel gezellig en een goede manier om je collega’s beter te leren kennen!’ - Emma

Versterk jij ook graag het Guidion-team van hockey of voetbal? Bekijk onze openstaande vacatures en wie weet doe jij volgend jaar mee met de nieuwe competitie!

Bekijk vacatureskeyboard_arrow_right

Deel Verhaal