menu

6 Voordelen van een bijbaan bij Guidion

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Denk je aan een bijbaan, dan denk je misschien aan een suf receptiebaantje waar je de hele dag achter je bureau zit. Of aan het ordenen van mappen en uitzoeken van archieven in een stoffig hok. Met Guidion als jouw werkgever ervaar je het tegenovergestelde. Een open, informele, organisatie waar we het samen doen. Met elkaar. Een bijbaan bij Guidion heeft een 'één-team-één-taak'-motto, waarbij het draait om werkgeluk. Een organisatie waarbij ontwikkeling hoog in het vaandel staat en je jouw stem mag laten horen. Waar je staat te lunchen met je leidinggevende en op vrijdagmiddag een biertje drinkt met de CEO. Wij zetten 6 voordelen voor je op ’n rij van het hebben van een bijbaan bij een informeel kantoor. Guidion dus.

Door: Thirza de Jong, Expert Manager

1. Flexibiliteit

Bij Guidion ben je vrij om jezelf in te plannen voor shifts die voor jou goed uitkomen. Nog even een werkgroep volgen om 09.00 uur? Prima, begin je toch lekker om 13.00 uur ’s middags. Of als je je bedenkt dat je na een lange dag op de uni toch nog wat uurtjes wilt werken, kun je ook een avondshift pakken. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als servicedesk medewerker en technisch servicedesk medewerker. Wil je wat meer uren achter elkaar maken? Geen probleem, ook op zaterdag kun je bij ons werken. Tentamens? Vakantie? Dan plan je jezelf gewoon een tijdje of even niet in. Time out. O ja, tijdens de feestdagen zijn we gesloten. Hoef je met Kerst ook niet tussen je twee families te kiezen.

2. Ontwikkeling

Eén van de kernwaarden van Guidon is Let’s Grow: ontwikkeling is iets wat we aanmoedigen binnen Guidion. Misschien heb je je bijbaan na een tijdje gezien en wil je iets anders. Dan is Vraagbaak of Senior van de Servicedesk worden misschien iets voor jou. Afgestudeerd? We hebben vaak mooie startersfuncties open staan. Staat jouw droombaan er niet bij? Binnen Guidion is alles mogelijk. Je bent niet de eerste die zijn eigen functie heeft gecreëerd. Als je je stem maar laat horen en laat zien wat jouw talenten zijn en initiatief toont. Het komt je natuurlijk niet aanwaaien.

3. Vriendschapscultuur

Bij Guidion werk je niet alleen: we doen het samen. Altijd, met elkaar, met het team. Je collega’s zijn veelal medestudenten. Sommigen hebben een tussenjaar en gaan op reis, anderen zijn net afgestudeerd en op zoek naar een ‘grote-mensen-baan’. Dat er een vriendencultuurcultuur heerst bij Guidion zal je dus niet verbazen. Even ping-pongen tussendoor of FIFA spelen: het kan allemaal. Vriendschappen ontstaan en ook huisgenoten worden vaak via Guidion gevonden. Share the Fun is waar het om draait, ook op je werk.

Niels, Ryan en Renee Bijbaan Guidion - 6 voordelen

4. FOOD!

Je lichaam is net als een auto: hij rijdt niet op water. Daar moet goede, duurzame, brandstof in! En daarom zorgt Guidon voor eten. Veel eten. De keuken is altijd open voor het bouwen van een broodje of het smeren van een cracker. Naast de eindeloze soorten kazen en vleeswaren is er ook voor de zoetekauw genoeg beleg te vinden. Voor wat extra energie komt om 15.00 uur de snoepbak langs en kun je de hele dag vers fruit pakken in de keuken. Ook groentesnacks met hummus en frisse watersapjes met munt en citroen zijn vaste prik. Of we ook (goede!) koffie hebben? Oh, yes! Van vers gemalen bonen.

5. Borrels

Het is vrijdagmiddag, einde van de dag. Je voelt je wat onrustig worden en je weet waar het vandaan komt: het weekend staat voor de deur. En dan hoor je opeens dat ultieme, langverwachte geluid: de wieltjes van de bierkar. Om 16.30 gaat de bierkar langs alle afdelingen om collega’s van een koud biertje, glas wijn of fris te voorzien. Na de werkdag verzamelt er zich een gezellige club in de keuken voor de vrijdagmiddagborrel. Drankjes, hapjes en muziek: alles is van de partij. De perfecte manier om je hectische week af te sluiten. Eens in de zoveel tijd hebben wordt er een themaborrel georganiseerd waarbij alles uit de kast wordt getrokken. Denk aan versiering, een photo-booth, hapjes in thema, en een DJ. Dat noemen wij nou Share the Fun!

6. Personeelsfeesten

Ieder jaar eind en aan het begin van de zomer komen we met het hele kantoor bij elkaar en vieren we de successen van het afgelopen (half)jaar. We drinken, dansen en proosten op de behaalde resultaten. Het Winterfeest en het Zomerfeest zijn ieder jaar dé Guidion-manier om de medewerkers te bedanken voor alle inzet. Wekenlang wordt er over gesproken, gespeculeerd en gedroomd. De locatie, het thema, het weer: alles speelt een belangrijke rol. Na afloop wordt er nog lang over gepraat en kijkt iedereen weer met een grijns terug op het feest. De neuzen staan weer dezelfde kant op en we gaan weer met frisse blik het nieuwe (half) jaar in.

Guidion Zomerfeest 1

Wanneer kom jij bij ons werken?

Bekijk vacatureskeyboard_arrow_right

Deel Verhaal