menu

3 stagiairs over hun groei bij Guidion

Verhaal

Lees alle verhalenkeyboard_arrow_right
Header background

Als stagiair bij Guidion trap je de stageperiode af met dé introductiemiddag. De dag waarop de 21 stagiairs waarmee Naomi, Gijs en Jaci tegelijkertijd stage lopen bij Guidion, elkaar leren kennen en als groep een uitdagende opdracht krijgen. In teams wordt de strijd aangegaan om het beste idee voor de themaborrel te bedenken. Een week na deze strijd organiseren zij namelijk met z’n allen dit feest voor heel Guidion op de befaamde vrijdagmiddagborrel. Jaci, Naomi en Gijs vertellen wat zij naast het borrelen nog meer ervaren en vooral leren als stagiair.

Geschreven door: Sabien Gish

'Mijn werkzaamheden zijn erg afwisselend en ik voel me volwaardig lid van het team'

Naomi (21) woont in Amsterdam en studeert Communicatie, Creativiteit en Marketing aan The New School in Amsterdam. Zij loopt stage bij het team Communicatie en Community als content marketing stagiaire. Naomi stage portret Wat vind je leuk aan stage lopen bij Guidion? ‘De sfeer is informeel en dat draagt bij aan de verbondenheid met het team en de rest van de collega’s bij Guidion. Verder merk ik dat Guidion heel erg investeert in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik een ‘StrengthsFinder’ gemaakt, waarna ik ben gecoacht om mijn sterke punten nog beter in te zetten op de werkvloer. Ook hebben we een strength-sessie gedaan met het hele team, waardoor we leren elkaars krachten te bundelen, ontzettend waardevol.'

Wat leer je tijdens jouw stage hier? ‘Ik maak de grootste sprongen op professioneel gebied. Ik durf kritischer te zijn en ik ben gegroeid op het gebied van content creatie, waaronder artikelen schrijven en gebruik maken van Wordpress. Verder leer ik veel over online campagnes, hoe ik deze bijvoorbeeld evalueer via Google Analytics en content kan optimaliseren. Daarnaast leer ik vanalles over interne communicatie, het organiseren van evenementen en interviewen. Bovendien biedt Guidion een mooi podium om je eigen verhaal te vertellen en ik heb dan ook een inspiratie-daily gegeven op de ‘zeepkist’ voor het hele kantoor'.

Welke theorie van jouw studie pas je nu toe? ‘Het eerste vak waar ik aan moet denken is actualiteiten en trends, waarbij ik ooit een project had genaamd ‘Persoon X’. Dit ging over jezelf inleven in de persona die jouw doelgroep vertegenwoordigt. De persona is voor mij nu ook de basis voor alle blogs die ik schrijf. Verder gebruik ik veel theorie van online marketing, fotografie, journalistiek en strategische communicatie’.

Wat neem je mee naar je volgende baan? ‘Bij Guidion ontwikkel ik mezelf als stagiair vooral op persoonlijk niveau door de fijne omgeving, waardoor ik sterker in mijn schoenen sta en eerder ideeën deel. Bovendien ontwikkel ik een kritische blik wat mij enorm gaat helpen in mijn verdere carrière'.

'De werksfeer is heel fijn en naast de gezelligheid werk je natuurlijk ook hard’

Gijs (21) woont in Cruquius en studeert Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is onderzoeksstagiair op de technische helpdesk van de telecomafdeling VodafoneZiggo . Gijs stage portret 1

Wat vind je leuk aan stage lopen bij Guidion? ‘Allereerst voel ik mij vanaf moment één heel erg welkom bij Guidion en op de afdeling! Iedereen is behulpzaam en wil dingen toelichten als ik er niet helemaal uitkom. Daarnaast is de informele werksfeer in een professionele omgeving heel fijn en naast de gezelligheid werk je ook echt hard met z’n allen. De bierkar en (vrijdagmiddag)borrels mogen ook zeker niet onbenoemd worden gelaten, want die zijn hier altijd de perfecte afsluiting van de werkweek’.

Wat leer je tijdens jouw stage hier? ‘Een heleboel. Eerst hoe je zelf in elkaar zit door middel van de StrengthsFinder. Er wordt uitgebreid gekeken naar waar je goed in bent zodat je je strengths gedurende je stageperiode zo optimaal mogelijk kunt inzetten. Verder leer ik veel over procesoptimalisatie: hoe kan de afdeling processen beter inrichten? Voornamelijk ook hoe de processen hier op kantoor in elkaar zitten. Ik heb heel veel theorie moeten leren op de hogeschool en nu maak ik eindelijk eens kennis met de praktijk en pas ik al die theorie toe. Grappig hoe dat van elkaar verschilt’.

Welke theorie van jouw studie pas je nu toe? ‘Bijvoorbeeld de Lean theorie, dat is een theorie om verspilling in kaart te brengen. Verspilling treedt eigenlijk overal op. Daarom doe ik nu onderzoek door te kijken naar welke verspillingen er in de processen optreden en hoe je dat als bedrijf kan aanpakken’.

Wat neem je mee naar je volgende baan? ‘Je moet gebruik maken van vaardigheden van collega’s. Sommige mensen zijn heel goed in dingen waar ik niet zo goed in ben en vice versa. Ik merkte dat ik dat bij andere bedrijven niet benutte en nu doe ik dat wel en neem ik dat mee, want het geeft heel veel energie en het werkt motiverend’.

'Samenwerken met slimme en jonge mensen en ontzettend veel leren'

Jaci (21) woont in Vlaardingen en studeert Business IT & Management aan de Hogeschool Rotterdam. Ze is stagiaire operationeel management voor de telecomafdeling KPN/Telfort/XS4ALL. Jaci stage portret 1

Wat vind je leuk aan stage lopen bij Guidion? ‘Ik vind het leuk om samen te werken met mijn collega’s, het zijn allemaal slimme en jonge mensen! Het zijn creatievelingen en innovatief met veel humor. Lekker lachen, dat vind ik het leukste’.

Wat leer je tijdens jouw stage? ‘Ik leer ontzettend veel tijdens deze stage, maar vooral rond de implementatie van nieuwe software binnen een groot bedrijf. Ik leer veel over zowel het menselijke aspect als het technische aspect’.

Welke theorie van jouw studie pas je nu toe? ‘De theorie die ik hier het meeste gebruik is die van verandermanagement: hoe krijg ik een verandering er doorheen? Waar moet ik rekening mee houden? Ook pas ik een klein beetje projectmanagement toe. Bovendien maak ik gebruik van risicomanagement en natuurlijk de technische aspecten. Database-kennis is ook handig om toe te kunnen passen, omdat je hiermee redelijk de logica van bepaalde systemen kan bepalen'.

Wat neem je mee naar je volgende baan? ‘Hoe help ik alle belanghebbenden bij een bedrijf, van expert tot alle collega’s en mezelf plus andere indirecte medewerkers. Hoe kan ik ervoor zorgen dat iedereen tevreden is zonder dat ik slechts één persoon tevreden stel? Ik denk dat dat de grootste les is’.

Ben jij student en op zoek naar een leuke en leerzame stageplek? Bekijk onze openstaande stagevacatures of neem contact op!

Bekijk vacatureskeyboard_arrow_right

Deel Verhaal